Praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie
Hoofdvestiging
Zeearend 2, Almelo
Nevenvestiging
De Gors 20, Almelo

FysioFitness is een gezonde, veilige en verantwoorde manier van trainen onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut. FysioFitness is voor iedereen: jong, en oud, getraind of ongetraind, sportief of onsportief, met of zonder lichamelijke ongemakken. Daarnaast kunnen wij ook op preventief gebied veel betekenen.

Bij sommige klachten, bijvoorbeeld rug- of nekklachten , is het uitermate zinvol om uw fysieke conditie te verbeteren en te onderhouden zodat u uw klachten "beter de baas kunt" en het risico op een terugval vermindert. Bij FysioFitness traint u uw spierkracht, spieruithoudingsvermogen, conditie en functionele stabiliteit, met of ondanks beperkingen.

 

Voordat u gaat starten met het FysioFitness programma vindt er een intakegesprek plaats waarin de fysiotherapeut uitgebreid ingaat op uw wensen, doelen, klachten en eventuele risicofactoren. Aanvullend voert deze een testprotocol uit om inzicht te krijgen in uw kracht, lenigheid en conditie. Ook meet de therapeut uw gewicht, vetpercentage en bloeddruk. De testresultaten zijn uitgangspunt voor u trainingsprogramma op maat. Dit zal bestaan uit een cardioprogramma en een krachtprogramma.

U traint in een groep van maximaal vier personen, Op deze manier is onze individuele begeleiding gewaarborgd. Het doel van de training is om om op een plezierige, gezonde en verantwoorde menier te bewegen. Onze fitnessruimte is uitgerust met moderen trainingsapparatuur. Deze geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat u zo optimaal mogelijk kunt trainen met de juiste belasting op uw niveau.

Na twaalf weken kunt u ervoor kiezen om opnieuw getest te worden. De veranderingen worden inzichtelijk gemaakt en indien nodig kan het trainingsprogramma worden aangepast.

Wat te verwachten van FysioFitness (uitgaand van regelmatige en verantwoorde training)?
-    verbetering van conditie
-    verbetering van spierkracht/spierfunctie
-    gewichtsafname
-    versterking van het afweermechanisme
-    verbetering van de cholesterolspiegel
-    gelijkmatige daling van een te hoge bloeddruk
-    preventie en verbetering van aandoeningen aan hart- en bloedvaten
-    verbeterd prestatievermogen in het dagelijks leven
-    vermindering van stress en depressies
-    algemeen welbehagen